Kenyérbeles tojás

3 tojás
50 ml tej vagy főzőtejszín ( lehet vegyesen is)
2 csipet só, bors
5 dkg vaj és 1 evőkanál olívaolaj (lehet napraforgó is)
2 -3 szelet toaszt kenyér
A tojásokat kézihabverővel egy mélyebb tálban felverjük, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, fűszerezzük sóval borssal és újból összekeverjük az egészet. A kenyeret 2*2 cm és kockákra vágjuk és hozzáadjuk a tojáshoz.
A vajat és az olajt egy serpenyőben felforrósítsuk és beleöntjük a kenyeres tojásos keverékünket. Nagy lángon hírtelen lepirítjuk a kenyérdarabkákat, közben egy fakanállal folyamatosan forgatjuk a kenyérdarabkákat, hogy oda ne égjenek csak szépen lepiruljanak.

Én leginkább sárgaszilva kompóttal szeretem de savanyú uborkával sem rossz, de akármilyen zöldséggel nagyon finom!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin