Madártej

Megfigyeltem, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogyan kell madártejet készíteni vagy tudja csak nem úgy csinálja. A legáltalánosabb hiba, ami már nem is hiba egyenesen merénylet a madártej ellen, az az hogy kispórolják a tojást és liszttel sűrítik be a tejet. Ettől a tojás mennyiségtől pont annyira lesz sűrű amennyire egy madártejnek sűrűnek kell lenni.
Elkészítés( 4 adag):
1 liter tej
5 tojás
3 zacskó vaníliás-cukor
15 dkg cukor
Elkészítés:
A tejet 1 zacskó vaníliás-cukorral egy 2-2,5 literes fazékba öntve lassú tűzön főzzük fel.
A 5 tojás fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk, majd mikor már annyira kemény hogy a tálat fejre állítva nem esik ki a hab akkor hozzáadunk 5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás-cukrot és még 2 perc alatt összedolgozzuk a robotgéppel.
Ha a tej már csendesen forr akkor egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tejbe, egyszerre maximum 3 darabot. Közben megforgatjuk őket és majd egy szűrőlapát segítségével tálba szedjük a galuskákat. A tejet levesszük a tűzről!
A tojássárgákat a maradék cukorral meg vaníliás-cukorral robotgéppel habosra kavarjuk, hozzáadunk 1 merőkanálnyit a meleg tejből, jó elkeverjük és a tojásos tejet a többi tejhez adjuk, ezt is alaposan összekeverjük majd visszatesszük a tűzre.Amikor egyet buggyant a tej kikapcsoljuk alatta a tűzet és ráöntjük a habgaluskákra. Vigyázat mert a tojássárga könnyen összekaphatja a tejet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin