Ratatouille, avagy francia lecsó, ahogy én készítem:)


Nyáron minden adott egy finom ratatouille elkészítéséhez, íme a recept ahogy én készítem.
Ideális köretnek is, de magában kenyérrel is finom.

Hozzávalók( 2 nagy adag):

50 dkg padlizsán
50 dkg cukkini vagy tök
1 nagy piros kaliforniai paprika
1 nagy zöld kaliforniai paprika
2 közepes fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom( ha van rá lehetőség sárga és piros vegyesen)
bazsalikom, kakukkfű, zeller szár
só,
olívaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket előkészítjük: a padlizsánt és a cukkinit megmossuk és felkockázzuk, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot forró vizbe mártva lebőrözzük és felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikákat és a fokhagymát, pár percig még együtt pároljuk, pirítjuk a hagymával. Megsózzuk és egy tányérra kiszedve félre tesszük.
A padlizsánt egy pici olajon lefedve addig pirítjuk amíg szépen pirosra sülnek ekkor hozzáadjuk a tököt és egy pici vizet. Ezeket együtt pároljuk még kb 5 percig akkor megsózzuk és hozzáadjuk az előbb félretett paprikás-hagymás keveréket.
Felöntjük még vízzel és adunk hozzá bazsalikomot, kakukkfüvet és egy zeller szárat( ezt később kidobjuk belőle), addig főzzük lassú tűzön amíg a zöldségek megpuhulnak a végén hozzáadjuk a paradicsom kockákat. Ezzel még pár percig főzzük majd ha szükséges utána sózunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin