Töltött tojás!

Nagyon szeretem a töltött tojást, általában ünnepekkor szoktuk készíteni de én szívesen csinálom vasárnap reggelekre is főleg ilyenkor tavasszal, sok zöldséggel fejedelmi reggeli. Ez egy hagyományos recept nincsen benne semmi újítás de én így szeretem...
Hozzávalók:
6 +1 tojás
olaj
mustár
tejföl
só, bors,
paprika és petrezselyem zöld a diszítéshez
Elkészítés:
6 tojást keményre főzzük és meghántjuk.
amíg a tojás fő addig 1 tojássárgából 1 teáskanál mustárból és 1,5 dl olajból majonézt kavarunk.
A főtt tojásokat középen ketté vágjuk a sárgájukat egy tálikóban összegyüjtük, és minden fél tojás alját egyenesre vágjuk, hogy megálljanak a talpukon ne döljenek fel.
A tojássárgákat villával jól összetörjük és enyhén sózzuk-borsozzuk, majd kb. 2 evőkanál majonézzel alaposan kikavarjuk.
Tortadíszítő segítségével megtöltjük a tojáskákat a krémmel, ha a végén marad meg a krémből azt hozzáadjuk a majonézhez. Adunk hozzá még tejfölet ízlés szerint.
A majonézes szószt egy üveg tálba öntjük és a tojásokat beleültetjük ebbe a szószba.
Minden tojás tetejére vágunk paprikából kis csikokat azzal feldiszítjük majd megszorjuk petrezseljem zölddel.,

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin