Lekváros bukta




Hozzávalók:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 tojássárga
8 dkg olvasztott vaj

1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
kb. 20 dkg barack íz

olvasztott vaj a tetejére

Elkészítés:
1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet az élesztővel, a tojássárgájákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve megdagasztjuk.
2. Letakarva duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrva, lisztezett deszkán kisújjnyi vastagra nyújtsuk, és szabd kb.8X8 cm-es négyzetekre.
3. Mindegyik közepére egy kiskanálnyi lekvárt halmozunk, összetekerjük, a két végét be nyomkodjuk.
4. Olvasztott vajjal megkenve a tepsibe sorakoztatjuk. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sűtőbe, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
5. Porcukorral megkenve tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin