Paradicsomos paszulyleves


Ez is egy nagyon gyorsan elkészíthető leves. Amiért nagyon szeretem, hogy csak jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben, másnap mindig finomabb mint amikor készült. A paszuly konzervből van, ezért megy olyan gyorsan,de akinek van ideje nyugodtan megfőzheti saját maga is a paszulyt előre egy sós vízben.:)


Hozzávalók ( kb 4 adag):

300 ml sűrített paradicsom ( általában 500 ml kiszerelésben van, ilyen kis tégla formája van a doboznak, minden nagyobb élelmiszer áruháznak van saját márkás terméke.- ezek általában olcsóbbak)

kb 1,2 liter víz

2-3 evőkanál olaj

1 doboz ( 400 ml) vörös paszuly konzerv

5 dkg leves betét (pl. orsócska, csokrocska)

1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld( lehet szárított is)


Elkészítés:

1. Az olajat megforrósítjuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, egy kavarás és azonnal ráöntjük a sűrített paradicsomot meg a vizet.

2. A következő lépésben hozzáadjuk a paszuly konzervet és megsózzuk a levest ízlés szerint( kb 3 kávéskanál).

3. Amikor a leves már fő, hozzáadjuk a leves betétet és addig főzzük tovább amíg az megfő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin