Zabpelyhes keksz


Nagyon gyorsan megy, és most hogy kezdődik az iskola kitűnő választás lehet tízóraira vagy uzsonnára pl. egy pohár tejjel.

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
15 dkg liszt
15 dkg barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 tasak vaníliás cukor
4 evőkanál tej

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibélelünk 2 tepsit sütőpapírral.
2. A vajat és a mézet takaréklángon összeolvasztjuk.
3. Az összes többi hozzávalót egy tálba összekeverjük, majd ezt követően a vajas mézes keveréket is hozzáöntjük. Fakanállal jól összedolgozzuk, ha túl híg tésztát kapunk egy kevés lisztet adjunk még hozzá, ha kemény lenne akkor 1-2 kanál tejet.
4. Diónyi gombócokat formázunk belőle és egymástól 5-6 cm-re elhelyezzük őket a tepsibe vizes ujjakkal ellapogatjuk kicsit őket.
5. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket, egyik tepsivel a másik után, a megsült kekszeket csak miután kihűltek azután szedjük tányérra, mert melegen még puhák.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin