Füstölt lazacos-sajtkrémes maki sushi



Hozzávalók( kb. 3-4 tekercshez):
20 dkg rizs
40 ml rizsecet
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
nori algalap
wasabi
szójaszósz
10 dkg füstölt lazac
fél doboz Philadelphia sajt
savanyú bébikukorica

1. A rizst hideg víz alatt addig mossunk amíg a víz teljesen átlátszó lesz (kb. 10-szer), utána hagyjuk állni 10 percre, aztán tegyük fel a rizst annyi vízzel ami épp ellepi lefedve alacsony lángon forraljuk fel (kg. 12 perc). Aztán vegyük le a tűzről és még 15 percig hagyjuk állni lefedve.
2. Amíg a rizs fő elkészítjük a sushi ecetet: a rizsecetet, a cukrot és sót összekeverjük. Tegyük alacsony lángra és addig melegítsük amíg a cukor el nem olvad. Mikor kész hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
3. Keverjük össze a rizst a sushi ecettel és várjuk meg míg kicsit kihűl, aztán folytathatjuk a sushi készítést. Egyébként akkor jó a sushi rizs ha szép fehér a rizs, és az állaga ragadós.
4. A nori lapot helyezzük el a bambusztekercsre, ami segítségével majd fel fogjuk tekerni a sushinkat. A rizst fél centi vastagon oszlassuk szét a nori lapon úgy hogy alul és felül is szabadon hagyunk fél centit, majd egymásmellé helyezzük a lazacot, a sajtkrémet és a bébikukoricát, de természetesen bármi mást is tehetünk bele pl. koktélrákot, kaviárt, friss zöldségeket.
5. Majd a filmen látható módon tekerjük fel a sushit és vágjuk fel.
http://www.youtube.com/watch?v=CQ5ro358QVM
6. Wasabival( vízitorma) és szójaszósszal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin