Póréhagyma krémleves




Egy újabb egészséges és gyorsan elkészíthető krémleves:

Hozzávalók (4 személyre):

1 szál póréhagyma
1 kisebb burgonya
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 csipet szerecsendió
kb 1 liternyi húsleves( lehet kockából is)
1 dl tej vagy tejszín

Elkészítés:
1. A póréhagymát megpucoljuk, és azt a részét ahol már sötét zöldes a színe eltávolítjuk róla. A többi részét felkarikázzuk és az lívaolajon kicsit megfonnyasztjuk.
2. A burgonyát is meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához és felöntjük a húslevessel.
3. Addig főzzük amíg a burgonya megfő, utána turmixgéppel összeturmixoljuk, ízesítjük a szerecsendióval, sóval-borssal, majd hozzáöntjük a tejet vagy a tejszínt és felforraljuk.
4. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin