Tengerihal mustáros-kapros szószban



Expressz ebéd sietős napokra!

Hozzávalók:
4 szelet szálkamentes tengeri hal filé (merlucios, pangasius)
2-3 evőkanál mustár
2 evőkanál szárított vagy friss apróra vágott kapor
1,5 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
1 citrom

Elkészítés:
1. Egy tűzálló tálat előkészítünk , akkorát amelyikbe a halak egymás mellett elférnek. A filéket sóval - borssal fűszerezzük és belerakjuk a tálba.
2. Egy kisebb edényben összekeverjük a mustárt, a kaprot, a tejszínt és borsozzuk.
3. Rákenjük a mustáros szószt a hal szeletekre, megcsöpögtetjük citromlével, és a tűzálló tálat alufóliával letakarjuk majd a 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt készre sütjük.
4. Ha megsült, a halszeleteket tálra szedjük, a szószt megkavarjuk és ha szükséges sóval, borssal még megfűszerezzük, majd a halszeletekre kanalazzuk.
5. Natúr krumplival vagy párolt zöldséggel tálaljuk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin