Ananászos csirke!

Amióta Zalán megszületett nem igazán van időm, bonyolult több órát igénybe vevő fogásokat készíteni, de azért próbálok változatosan főzni. Vásárolni se nagyon ju el az ember lánya egy pár hetes baba mellől, ezért általában másra kell bízni a bevásárlást.  Az ananászos csirke is így született, hogy éppen nagy bevásárlás előtt álltunk jóformán semmi nem volt itthon, amiből gyorsan lehetett volna vacsorát készíteni. A hűtőben volt egy csirkemell, egy megkezdett tejszín, a kamrában egy ananászkonzerv... ezekből kellett összehozni valamit...


Hozzávalók:

1 csirkemell
 2 evőkanál liszt
1 kiskanál curry
1/2 kiskanál fahéj

bors
5dkg vaj
2-3 evőkanál olívaolaj
hagyma
1 darabolt ananászkonzerv
100 ml tejszín
1 kiskanál méz

Elkészítés:
 1. A 2 evőkanál lisztet összekavarjuk a fahéjjal és a curryval. A csirkemellet felkockázzuk és sózzuk-borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
2. Egy serpenyőben a vajat és az olaja összeolvasztjuk és aranybarnára sütjük benne a csirkemell kockákat. Ha ezzel megvagyunk a husikat egy tányérra szedjük.
3. A serpenyőben maradt olajos-vajas keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett ananászkonzervet és a mézet. Felöntjük kb 50 ml ananászlével.
4.  A husikat  vissza szedjük a serpenyőbe, picit hagyjuk párolódni az ételt, majd hozzáöntünk valamennyit  tejszínből és  besűrítjük, ha túl sűrűnek tűnik akkor még adunk hozzá a tejszínből.

Főtt rizzsel tálaljuk!

Megjegyzések

Eszter üzenete…
Finomnak tűnik! :) Ki fogom próbálni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin