Kipróbáltam!!- Currys Lencseleves
Ezt a receptet a TV Paprika magazin februári száméban olvastam, az szerint készítettem el. Nekünk nagyon ízlett, annyira, hogy ezután mindig így fogom készíteni a lencselevest, finomabb, különlegesebb íze van mint a megszokott lencselevesnek.
Hozzávalók( 6 személyre):
3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
1sárgarépa
só, bors
2gerezd fokhagyma
2 evőkanál currypor
20 dkg lencse
15 dkg csicseriborsó ( konzerv)
1 evőkanál citromlé
2 újhagyma
1 citrom
Elkészítés:
1. Közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és répát, majd sózzuk és borsozzuk, a hagymát üvegesre pároljuk.
2. hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát,néhány percig együtt pároljuk tovább majd hozzáadjuk a curryport.
3. Hozzáadjuk a lencsét, és 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg a lencse meg nem puhul.
4. Közben a csicseriborsóhoz hozzáadjuk a citromlevet, 1/2 dl vizet és botturmixszal összeturmixoljuk.
5. A csicseriborsó pürét a lencseleveshez adjuk, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
6. A levest tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott újhagymával, és citromgerezdekkel díszítjük.
Hozzávalók( 6 személyre):
3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
1sárgarépa
só, bors
2gerezd fokhagyma
2 evőkanál currypor
20 dkg lencse
15 dkg csicseriborsó ( konzerv)
1 evőkanál citromlé
2 újhagyma
1 citrom
Elkészítés:
1. Közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és répát, majd sózzuk és borsozzuk, a hagymát üvegesre pároljuk.
2. hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát,néhány percig együtt pároljuk tovább majd hozzáadjuk a curryport.
3. Hozzáadjuk a lencsét, és 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg a lencse meg nem puhul.
4. Közben a csicseriborsóhoz hozzáadjuk a citromlevet, 1/2 dl vizet és botturmixszal összeturmixoljuk.
5. A csicseriborsó pürét a lencseleveshez adjuk, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
6. A levest tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott újhagymával, és citromgerezdekkel díszítjük.
Megjegyzések