Kukoricakrémleves

A férjem nem igazán szereti a leveseket, de mivel levest enni muszáj, legalábbis szerintem, ezért próbálok olyan leveseket kitalálni, keresgélni amit szívesen megeszik Ő is.  A kukorica az egyik kedvence, és valamelyik nap eszembe jutott, hogy mi lenne ha abból készítenék neki levest. ÉS bejött, nagyon bejött neki, azt mondta ilyet mindennap készíthetek neki, mert mindennap megenné, annyira eltaláltam...


Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1/2 póréhagyma
2 db burgonya
2 doboz kukoricakonzerv
1 piros kaliforniai paprika
só, bors
tejszín


Elkészítés:
1. A póréhagymát és a burgonyát, paprikát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
2. A vaj és az olívaolaj keverékén kicsit megfonnyasztjuk a poréhagymát, majd rádobjuk a felaprított paprikát, burgonyát és a lecsepegtetett kukoricát.
3. Felöntjük vízzel, és addig főzzük amíg a burgonya megfő.
4. A levest leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, hogy a kukorica héja ne legyen zavaró a leves fogyasztása közben.
5.  A kellő állagúra hígítjuk és ízesítjük sóval borssal és tejszínnel.
6. Pirított sonka kockákkal, reszeltsajttal, pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin