Baszk tojásrántotta

Az egyszerű tojásrántotta tovább gondolt változata, amit inkább ráérősebb hétvégén vagy vendégeknek ha gyorsan kell valamt összecsapni...



Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
1 nagyobb piros kaliforniai paprika kockákra vágva
1 nagyobb zöld paprika kockákra vágva
2 nagyobb paradicsom, kimagozva meghámozva és kockákra vágva
5 dkg chorizo ( spanyol kolbász) hajszálvékony szeletekre vágva
2,5 dkg vaj
10 nagyobb tojás, kissé felverve
só, bors
4-6 szelet fehér kenyér pirítva, a tálaláshoz

Elkészítás:
1. EGy serpenyőben 2 ek olívaolajon a hagymát és a kétféle paprikát 5 perc alatt puhára pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felforraljuk. Tányéra szedjuk és 150 fokos sütőben melgen tartjuk.
2. A serpenyőben a chorizot fél perc alatt megsütjük, majd ráöntjük a tojásokat, sozzuk-borsozzuk és ízlés szerinti keménységüre sütjuk.
3. A zöldségeket a tojáshoz kavarjuk, majd pirított kenyérszeleteken  azonnal tálaljuk...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin