Paradicsomos Zöldbabfőzelék

Könnyű nyári fogás, gyorsan elkészül, és akár ebédre, akár vacsorára tökéletes és bármilyen feltét remekül illik hozzá. Én legjobban grillezett csirkemellel, vagy csirkeszárnnyal szeretem... de tükörtojást, grill kolbászt is szoktam mellé sütni.



Hozzávalók:

  • kb 600-700 g megpucolt és feltördelt zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv vagy ennek megfelelő friss paradicsom meghámozva felkockázva
  • 600 ml alaplé( kockából is jó)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db babárlevél
  • bors
  • cukor vagy édesítőszer


Elkészítés:

  1. Olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomkonzervet.
  2. Hozzáadjuk a zöldbabot és a babérlevelet, majd felöntjük az alaplével és sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a bob megfőtt és a főzelék is kellően besűrűsödött,  ha szükséges  utána fűszerezünk és ha túlságosan savanykás lenne, cukorral vagy egyéb édesítőszerrel ízesítjük..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin