Mákos- narancsos torta doTERRA illóolajjal

Igazán finom párosítás a mák a naranccsal, ez a legújabb kedvencem... születésnapra ajándékba készült ez a torta, ízlett az ünnepeltnek is és a vendégeknek is...   doTERRA olajokkal most ismerkedem, a vadnarancsnak isteni az illata van, amióta meg van azóta izgatott a dolog, hogy kipróbáljam a konyhában is... ez a torta pont kapóra jött, és nem csalódtam benne, igazán narancsos íze lett a tortának, de mégsem olyan mint a sokszor boltban kapható mű aromás süteményeknek, ez olyan igazian volt narancsos... A finom narancs íz mellett hangsúlyt fektettem a kcal-ák megcsonkítására is, így  a cukor  egy részét  xilitettel helyettesítettem.


Hozzávalók:

7 tojás
7 evőkanál xilit
4 evőkanál darált mák
4 evőkanál liszt
1/2 tasak sütőpor

250 g mascarpone
100 g sajtkrém pl Philadelphia
2 tojás
4 evőkanál xilit
4 evőkanál cukor
ízlés szerint vadnarancs illóolaj doTERRA ( kb 4-5 csepp)
1 vérnarancs leve
2-3 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál baracklekvár
1 vérnarancs
1 narancs

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a xilittel kemény habot verünk, rendre hozzáadjuk a tojássárgáját, a darált mákot, a sütőport meg a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a sütőpapíros tortaformában készre sütjük... tű próbával ellenőrizzük.
3. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét, a sajtkrémet, a tojások sárgáját, a xilitet, az illóolajat habosra kavarjuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémhez.
4. A narancslevet és a kétféle lekvárt összekavarjuk. A narancsokat megpucoljuk és falatnyi darabokra vágjuk.
5. A kihűlt tortalapot kettévágjuk és az így kapott lapokat megkenjük a lekvárkeverékkel. Aztán a krém felét ráhalmozzuk arra a lapra, amelyik a torta alja lesz. Megszórjuk  a narancsdarabokkal, majd rá helyezzük a másik lapot, a lekváros felével lefele. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Csokoládé reszelékkel, naranccsal díszítjük.
6. Fogyasztás előtt 1-2 órát legalább tartsuk hűtőben...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin