Petrezselymes csirke gyors tojásos "korpakenyérrel"

 Fehérjében gazdag,  alacsony kalóriás gyors ebéd... Dukan diétázók is fogyaszthatják, ha a tejfölt joghurtra cserélik...




Hozzávalók 2 személyre:

4 kicsontozott csirkecomb
só, bors
kevés olívaolaj
2-3 cikk fokhagyma
jó sok petrezselyemzöld
2 kiskanál étkezési keményítő
1 kisdoboz zsírszegény tejföl

 tojásos korpakenyérhez:

2 tojás
4 evőkanál zabkorpa
2 evőkanál joghurt

1 kiskanál porélesztő

Elkészítés:
1. A csirkecombot kis kockákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és az olívaolajon megpirítjuk őket.
2. A fokhagymát finomra zúzzuk és a csirkéhez adjuk, ha már érződik az illata, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejfölt és a petrezselyemzöldet.  Ha túl sűrűnek tűnne az étel akkor kevés tejjel vagy vízzel hígíthatunk rajta. Megvárjuk amíg egyet buggyan a csirke és kész is vagyunk...
3. A korpakenyérhez a tojásokat kicsit felverjük, sózzuk hozzáadjuk a joghurtot és az élesztőt majd hozzászórjuk a zabkorpát és alaposan összekavarjuk az egészet. Két kisebb mikróban használható tálacskába szétosztjuk a masszát és egyenként 3 perc alatt 800 watton megsütjük... Ha megsült, kiborítjuk a formából és felszeletelve tálaljuk...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin