Hummusz

Felénk még nincs nagyon elterjedve ez a nagyon gyorsan elkészíthető szendvicskrémnek is nevezhető arab fogás.  Fogyaszthatjuk, sült húsok mellé, pitában, szendvicsekben, zöldségekhez... Nálunk leginkább pitával vagy pirítóssal kerül az asztalra. A csicseriborsót, ami a hummusznak az alapja, lehet kapni száraz változatban is, mint a babot, ha így jutunk hozzá akkor azt beáztatva, majd puhára főzve tudjuk a hummuszhoz felhasználni, én jobban szeretem a konzerv változatát, ami már meg van főzve.

Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó ( 400 g)
1 szik fokhagyma
1 citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál tahini (szezámkrém)


Elkészítés:
1. A konzervet lecsöpögtetjük, de a levét sem dobjuk ki!
2. A csicseriborsót az összes többi hozzávalóval simára  turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, akkor pár kanál lével hígítunk rajta.
3. Ízlés szerint sózzuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin