Mézes-szójás lazac

Lazac nálunk nagyon kedvelt étel, a férjem imádja  így elkészítve, képes lenne csak ezen élni.
Nagyon hálás étel amúgy, mert hamar elkészül és csupán egy serpenyőre van szükség az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

2 evőkanál magos francia mustár ( pl. Kanis)
4 teáskanál  folyékony méz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
4  db 140 g-os lazacfilé( bőr és szálka mentes)
100 ml zöldségleves ( lehet kockából is)
1 csokor új hagyma, hosszában kettévágva, majd vékonyan felcsíkozva
főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés:
1. Egy kis tálkában összekavarjuk a mustárt, a mézet és a szójaszószt.
2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a lazac szeleteket és süssük 5 percig, félidőben fordítsuk meg őket.
3.Öntsük a szójás keveréket a lazacokra és adjuk hozza a zöldséglevest, majd forraljuk fel. Lassú tűzön addig főzzük amíg besűrűsödik a mártás.
4. Szórjuk meg a hagyma csíkokkal, 1-2 percig még hagyjuk, hogy a hagymák is átmelegedjenek, majd főt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin