Avokádós-lazacos szendvics

Újabban ez a kedvenc reggelim, pikk-pakk megvagyok vele, nem mocskolok sokat  vele és még egészséges is.  Az egész úgy adódott, hogy volt itthon egy avokádó, ami már bőven megvolt érve és gyorsan meg kellett készíteni. Meg volt előzőnapról egy szelet párolt lazac, gyorsan összemixeltem és megvolt a tökéletes reggelim. Azóta hetente kétszer biztosan ezt reggelizek. A párolt lazacot a Lidl-ben kapható saját lében eltett lazac konzervvel is lehet helyettesíteni.



Hozzávalók 2 felnőtt és 1 gyerek adaghoz

1 érett puha avokádó
200 g párolt lazac
2 evőkanál natúr sajtkrém
fél citrom leve
só, bors

Elkészítés:
1. Az avokádót meghámozom eltávolítom a magját és kockákra vágom. A lazacot is felkockázom.
2. Egy tálban villával összenyomkodom a halat és az avokádót, de hagyok benne darabkákat, nem kavarom teljesen simára.
3. Hozzáadom a sajtkrémet, citromlevet, sózom-borsozom és pirított teljeskiörlésű magos bucival/kenyérrel tálalom.

Lehetne még adni hozzá fokhagymát, vagy csilit, de én szeretem érezni az avokádó nyers ízét, meg aztán reggelibe a fokhagyma nem túl előnyös...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin