Görög citromos csirkeleves

Nagyon szeretem a leveseket, szerencsére a gyerekeim ebben rám hasonlítanak, ők is szívesen esznek levest. Mindig meg van az aktuális kedvencünk, nekem most ez a csirkeleves az. Régen anyukámnak volt egy román nyelvű szakácskönyve, rengeteg levesnek meg volt benne a receptje, közük ennek is. 
Mostanra egy kicsit változtattam rajta a saját izlésem szerint, olvassátok csak:


Hozzávalók 4-6 személyre:

1 csontos csirkemell
300 g csirkeszív, zúza is lehet- ezt el is lehet hagyni, ha valaki nem szereti
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1/2 fej kisebb zellergumó
1 póréhagyma -csokor zöldhagymával is lehet helyettesíteni :)
50-60 g rizs
1 csokor friss kapor
1 citrom
1 cikk fokhagyma
só, bors
2 tojássárgája
görög joghurt

Elkészítés:
1. Nagyjából 3,5 liter vízben feltesszük főni a csirkemellet és az elnegyedelt szíveket, sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk egyben a petrezselyemzöldet( ezt a végén kidobjuk a levesből), ha van zellerzöldünk azt is hozzáadhatjuk.
2. Amíg a csirke fő, megpucoljuk a zöldséget és felszeleteljük. A rizst megmossuk.
3. Ha a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felaprított zöldségeket is.
4. Következő lépésben, a csirkemellet kiemeljük a levesből és félretesszük.
5. A leveshez adjuk a rizst,  addig főzzük amíg a zöldségek is, a rizs is készre fő.
6. A tojássárgákat fél citrom levével és a finomra zúzott fokhagymával elkavarjuk, majd a levesből egy merőkanállal a tojássárgákhoz adunk, és az egészet lassan visszacsurgatjuk a leveshez. Alacsony lángon pár percig hagyjuk főni, de vigyázzunk , hogy ne főjön fel.
7. Végül a leveshez adjuk a csontról lefejtett és  felaprított csirkemellet valamint az apróra vágott kaprot.
8. Ha szükséges még sózzuk-borsozzuk levesünket, tálaláskor görög joghurtot adunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin